KREM TOFFI
2 puszki masy kajmakowej po400g (ja użyłam kupionej w Biedronce)
1 margaryna
PIANKA PINA COLADA
2 galaretki pina colada z Winiar
1 śmietanka30% 330 ml
DODATKOWO:
1,5 opakowania herbatników czekoladowych po 250g(ja użyłam Bonitki kupione w Biedronce)
odrobina płatków migdałowych i startej czekolady do posypania
Toffik z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę.Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch.Do ubitych białek dodajemy utarte żółtka,mąkę przesianą,proszek do pieczenia.Delikatnie mieszamy łyżką.Wykładamy do blaszki 24x38 wyłożonej papierem do pieczenia,pieczemy.Po wystudzeniu przekrajamy na pół.
2.KREM TOFFI:
Margarynę ucieramy na puch.Dodajemy masę kajmakową i ucieramy do połączenia składników.
3.PIANKA PINA COLADA:
Galaretki rozpuszczamy w szklance wody,odstawiamy do wystygnięcia.Śmietankę ubijamy na sztywno,dodajemy wystudzone galaretki,mieszamy.
Komentarze