1.Białka ubic na sztywno , dodac cukier , ubic. Dodac żółtka ,chwilę ubijac. Wsypac mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao, wymieszac łyżką. Przłożyc do blachy(21/32cm) wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 20 min w temp. 180 stopni.Ostudzic.
2.Łyżkę kawy rozpuścic w 1/4 szkl. ciepłej wody. Żelatynę rozpuścic w 1/3 szkl. wody. mocno podgrzac . Śmietanę 36% ubic na sztywno. Masę z puszki wyłożyc do miski, zmiksowac, dodac kawę i gorącą żelatynę, zmiksowac razem. Dodawac partiami ubitą śmietanę , mieszac łopatką i na końcu krótko zmiksowac. Resztę kawy rozpuścic w 1/2 szkl. wody.
3.Na biszkopt wylac 1/3 tężącej masy, na to ułożyc biszkopty namoczone w kawie(krótko żeby nie zmiękły) na to resztę masy. Schładzamy . Śmietanę30% ubijamy z pudrem,łączymy z żelatyną rozpuszczoną w 1/4 szkl wody, wykładamy na ciasto. Dekorujemy stopioną czekoladą, schładzamy najlepiej przez noc.
Komentarze