Tiramisu w kieliszkach

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Tiramisu to deser który zawsze mnie uratuje podczas niespodziewanego nalotu gości. Jest na tyle prosty, że zepsuć się go nie da. Wystarczy efektownie go podać i skradnie serce wszystkich. :) Delikatny, puszysty, mocno kawowy i szybki w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:

    9 biszkoptów
    3 łyżki brandy
    pół szklanki mocnej kawy
    3 żółtka
    100 g mascarpone
    3 łyżki cukru pudru

    kakao do opruszenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu Kawy

Tiramisu w kieliszkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka z cukrem pudrem ubijamy na puszystą, jasną masę.

    Do żółtek dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut do uzyskania gładkiej i puszystej masy.
  • 2. Do 3 pucharków lub kieliszków wlewamy po łyżce brandy.

    Biszkopty moczymy w przestudzonej, ale nie zimnej kawie i układamy po 3 biszkopty w 1 pucharku.
  • 3. Na biszkopty wykładamy kilka łyżek masy i posypujemy kakao.

Porady

Podajemy mocno schłodzone. Im mocniej tym lepsze :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować