Tiramisu

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Delikatny krem przełożony biszkoptami wręcz rozpływa się w ustach.Wielbiciele kawowych deserów będą zachwyceni!Ci, którzy za kawą nie przepadają – myślę, że w pucharku nie zostawią ani kęsa!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * żółtko – 3 szt

    * cukier – 3 łyżki

    * mascarpone – 300 g

    * śmietana kremówka – 100 g

    * biszkopty okrągłe – ok. 8-10 szt

    * kakao

    * mocna kawa – ok. 125 ml
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu Kawy Krem

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    ( Jajka wyparzamy ).

    Żółtka ucieramy wraz z cukrem w metalowej misce ( w kąpieli wodnej ) przez ok. 5 minut, studzimy.

    Do wystudzonej masy dodajemy mascarpone i dokładnie miksujemy.

    Śmietanę ubijamy na sztywno.

    Do masy z żółtek dodajemy śmietanę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.

    Pucharki wykładamy biszkoptami, nasączamy kawą, przykrywamy kremem , oprószamy kakao.

    Powtarzamy do wykończenia składników.

    Wkładamy na ok. 2-3 godziny do lodówki.

    Podajemy mocno schłodzone!

    Smacznego!

Porady

Biszkopty można skropic odrobiną Amaretto - zyskają fantastyczny posmak!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować