Tiramisu

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

słodkie, ale delikatne ciasto, do tego ciasto uwielbiane przez szefów (tyraj misiu) :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biszkopty: 350 gramów
    - ser mascarpone: 500 gramów
    - śmietana 30 %: 300 mililitrów
    - kawa rozpuszczalna: 3 łyżeczki
    - wrzątek: 200 mililitrów
    - amaretto: 100 mililitrów
    - kakao: 2 łyżki
    - cukier kryształ: 1 łyżka
    - cukier puder: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. Przygotuj składniki.
  • 2. Kawę zalej wrzątkiem dodaj do niej cukier. Ostudź, a następnie dodaj likier amaretto.
  • Nasączanie biszkoptów 3. biszkopty zanurzaj w kawie z amaretto...
  • Układanie 1 warstwy masy 4. ... i ułóż 1 warstwę na blaszce / w formie
  • Miksowanie kremu 5. zmiksuj śmietanę na sztywno, dodaj cukier puder i wymieszaj, dodaj ser mascarpone i całość porządnie zmiksuj
  • Układanie 1 warstwy masy 6. wyłóż połowę masy na ułożone biszkopty
  • 2 warstwa biszkoptów 7. na masie wyłóż kolejną warstwę nasączonych kawą biszkoptów
  • Wyrównana masa - 2 warstwa 8. na biszkopty wyłóż resztę masy, wyrównaj wierzch (albo zrób delikatny artystyczny nieład)
  • Posypywanie kakao 9. kakao wsyp na sitko i grubą warstwą posyp wierzch ciasta
  • Lodówka 10. Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny
  • Gotowe ciasto 11. Miłego jedzenia :)
  • Owijanie folią 12. Na koniec uwaga - jeśli nie chcesz, by ciasto przeszło zapachami lodówki, owiń blaszkę folią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować