Tilapia z bazyliową kruszonką

0 (0 ocen)

Ryby to nasz częsty obiad:)

Składniki:

  • filet z tilapii
    bułka tarta - 3 łyżki
    oliwa z oliwek - 4 łyżki
    bazylia świeża - 3 łyżki
    ser żółty
    sól
    czarny pieprz mielony
    vegeta
    przyprawa do ryb
    cytryna
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tilapia z bazyliową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tilapia 1. Rybę myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy, np. solą, pieprzem, przyprawą do ryb, czy vegetą. Odstawiamy do lodówki na ok. godzinkę.
  • kruszonka 2. Mieszamy bułkę tartą z oliwą i posiekaną bazylią, przyprawiamy do smaku. Dodajemy trochę starkowanego lub pokrojonego żółtego sera.
  • tilapia 3. Naczynie wysmarowujemy masłem. Rybę układamy w naczyniu i na wierzch kładziemy porcję kruszonki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 13 minut w temp 180 stopni, aż się zarumieni.
  • tilapia z kruszonką 4. Rybę podajemy ze świeżą sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tilapia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować