Terrina twarożkowa z kukurydzą i papryką

0 (0 ocen)

Niby takie nic...zwykły twarożek ale podany w inny sposób:) twarożek jest smaczny, sycący i jak to u mnie ostatnio bywa niskokaloryczny, polecam:)

Składniki:

  • 525 g sera białego chudego
    115 g kukurydzy konserwowej ( po odsączeniu)
    ½ czerwonej papryki- 70 g
    ½ czerwonej cebuli
    1/3 pęczka natki pietruszki
    50 g śmietany 12%
    50 g ogórka wężowego
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka ostrej papryki

Terrina twarożkowa z kukurydzą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka umyć, osuszyć. Obieraczką do warzyw pokroić ogórka na długie paski i wyłożyć nimi keksówkę.
  • 2. Do miski przełożyć ser i rozkruszyć widelcem. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do sera. Paprykę i natkę również drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką. Dodać śmietanę i dokładnie wszystko wymieszać
  • 3. Twarożek przełożyć do keksówki, wyrównać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, ja wstawiłam na cała noc.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy