Niby takie nic...zwykły twarożek ale podany w inny sposób:) twarożek jest smaczny, sycący i jak to u mnie ostatnio bywa niskokaloryczny, polecam:)
Składniki:
525 g sera białego chudego
115 g kukurydzy konserwowej ( po odsączeniu)
½ czerwonej papryki- 70 g
½ czerwonej cebuli
1/3 pęczka natki pietruszki
50 g śmietany 12%
50 g ogórka wężowego
Sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka ostrej papryki
Terrina twarożkowa z kukurydzą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórka umyć, osuszyć. Obieraczką do warzyw pokroić ogórka na długie paski i wyłożyć nimi keksówkę.
2.Do miski przełożyć ser i rozkruszyć widelcem. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do sera. Paprykę i natkę również drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką. Dodać śmietanę i dokładnie wszystko wymieszać
3.Twarożek przełożyć do keksówki, wyrównać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, ja wstawiłam na cała noc.
Smacznego!
Komentarze