Terrina galaretkowa na słodko

0 (0 ocen)

  • 8 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dziś proponuję terrinę na słodko, zrobioną z galaretek owocowych i serka homogenizowanego.

  • 8 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 galaretek owocowych
    2 szt. cytrynowe
    1 szt. czarna porzeczka
    1 szt. pomarańczowa
    2 szt. agrestowa
    1 kg. serka homogenizowanego waniliowego
    herbatniki 2 opakowania
    foremka keksowa duża
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Terrina Desery Przystawki Przekąski

Terrina galaretkowa na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lca1li 1. Galaretki na kostkę:

    agrestową - 1 opak.
    czarna porzeczka - 1 opak.
    pomarańczowa - 1 opak.

    Rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe i 1 agrestową zalewając trzema szklankami wrzącej wody dokładnie mieszając by galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy, po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki i 2 pucharków, tyle wychodzi z przepisu. Wierzch foremki pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy do lodówki na noc.
  • Terrina galaretkowa na słodko. 2. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować