TATAR ŚLEDZIOWY Z KAPARAMI

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Fajne, urozmaicenie ,,zwykłego" śledzia

  • 15 min

Składniki:

  • 20 dag filetu śledziowego
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 kiszone ogórki
    6 marynowanych grzybków
    3 kawałki marynowanej papryki
    1 mała czerwona cebula
    kapary na wierzch tatara
    sos:
    łyżka miodu
    łyżka musztardy
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Tatar śledziowy z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe drobno kroimy. Tak samo postępujemy z jajkami, kiszonymi
    ogórkami, grzybkami, marynowaną papryką, cebulą. Wszystko razem
    mieszamy, oprószamy solą i pieprzem. Miód i musztardę mieszamy ze
    sobą, łączymy z tatarem. Na talerzyk wykładamy porcję tatara, na
    wierzch wykładamy kapary.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Jajka Papryka Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować