Tatar śledziowy

4.5 (182 ocen)

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć śledzia, więc może podać go w takiej odsłonie?..

Składniki:

  • 1,5 śledzia typu matias
    1/8 żółtej papryki
    1 pasek czerwonej papryki marynowanej
    3 marynowane pieczarki
    1 kiszony ogórek
    1/2 czerwonej cebuli
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka sosu worcester
    2 łyżki octu ryżowego
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tatar śledziowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki tatara 1. Śledzia odmoczyć w zimnej wodzie przez około 4-5 godzin. Po tym czasie osuszyć i pokroić w małą kosteczkę. Resztę składników pokroić w małą kostkę i dodać do śledzia. Doprawić pieprzem i solą. Do miseczki przelać oliwę, ocet oraz sos i wymieszać. Przelać do miski z tatarem ze śledzia. Wymieszać. Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować