Tatar ze śledzia po węgiersku

4.48 (194 ocen)

Tatar przyrządzony w ten sposób bardzo ładnie się prezentuje. Najlepiej smakuje z chrupiącym pieczywem.

Składniki:

  • 5 filetów śledziowych

    4 ogórki kiszone

    5 jajek ugotowanych na twardo

    2 papryki czerwone

    1 mały słoik grzybów marynowanych

    1 cebula cukrowa

    Sos:

    1,5 łyżka musztardy

    1,5 łyżka miodu

    3 łyżki koncentratu pomidorowego

    1 łyżeczka ostrej papryki

    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Tatar ze śledzia po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar ze śledzia po węgiersku 1. Śledzie przekładamy do miski, zalewamy wodą , moczymy przez 1,5 godziny, kroimy w kostkę. Cebule i jajka obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, wszystkie składniki kroimy w kostkę, Składniki sosu łączymy ze sobą, mieszamy z pozostałymi składnikami. Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Jajka Papryka Sałata Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować