Tatar ze śledzia

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

świetna przystawka nie tylko na Wigilię

  • 15 min

Składniki:

  • 200g filetów śledziowych korzennych
    1 czerwona cebula
    50 g śliwek kalifornijskich
    1 łyżka oleju lnianego
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 jabłko
    sok z cytryny
    kiełki

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety osączyć z oleju, zalać zimną wodą na godzinę.Następnie pokroić w kostkę.
    Śliwki zalać gorącą wodą, odstawić na 5 minut, osączyć, pokroić w kotkę.
    Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
    Śledzie, śliwki, szczypiorek i cebulę wymieszać, skropić olejem lnianym.
    Jabłko pokroić w plastry, ułożyć na talerzach, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
    Na jabłko wyłożyć tatar śledziowy, udekorować kiełkami.
    Smacznego!

Porady

Jeśli śledzie nie są mocno słone, można pominąć namaczanie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować