Od niedawna mieszkam z moim chłopakiem. W domu zawsze gotowała mama, a teraz robię to sama.Szybko się uczę i często wymyślam nowe potrawy, zmieniając składniki znanych potraw.
Składniki:
● 400 g wędzonego łososia w plastrach
● 4 korniszony
● 4 łyżki kaparów ze słoika
● 4 łyżki majonezu
● olej
● 5-6 pomidorków koktajlowych
● koperek do dekoracji
● sok z cytryny
Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wędzonego łososia niezbyt
drobno kroimy (najlepiej w paseczki).
Układamy na talerzu.
2.Korniszony kroimy w cienkie
plasterki. Układamy na talerzu
obok łososia.
3.Pomidorki koktajlowe przekrawamy
na pół, układamy na
talerzu. Kapary osączamy (jeśli
zalewa była słona lub kwaśna,
płuczemy kapary pod bieżącą
wodą). Danie dekorujemy majonezem,
koperkiem, skrapiamy
sokiem z cytryny i olejem.
Komentarze