Tatar z łososia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od niedawna mieszkam z moim chłopakiem. W domu zawsze gotowała mama, a teraz robię to sama.Szybko się uczę i często wymyślam nowe potrawy, zmieniając składniki znanych potraw.

Składniki:

  • ● 400 g wędzonego łososia w plastrach
    ● 4 korniszony
    ● 4 łyżki kaparów ze słoika
    ● 4 łyżki majonezu
    ● olej
    ● 5-6 pomidorków koktajlowych
    ● koperek do dekoracji
    ● sok z cytryny

Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar z łososia 1. Wędzonego łososia niezbyt
    drobno kroimy (najlepiej w paseczki).
    Układamy na talerzu.
  • Tatar z łososia 2. Korniszony kroimy w cienkie
    plasterki. Układamy na talerzu
    obok łososia.
  • Tatar z łososia 3. Pomidorki koktajlowe przekrawamy
    na pół, układamy na
    talerzu. Kapary osączamy (jeśli
    zalewa była słona lub kwaśna,
    płuczemy kapary pod bieżącą
    wodą). Danie dekorujemy majonezem,
    koperkiem, skrapiamy
    sokiem z cytryny i olejem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Komentarze

Podobne przepisy