Tartinki z twarożkiem i salami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Malutkie dekoracyjne kanapeczki, każdemu zasmakują:)

  • 30 min

Składniki:


  • bułka kanapkowa
    masło
    250g twarogu
    1 łyżka śmietany
    5 rzodkiewek
    sól, pieprz
    sałata
    salami
    papryka
    natka pietruszki

Tartinki z twarożkiem i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tartinki 1. Z bułki wykrawamy dużą foremką kółka. Smarujemy masłem. Układamy ładnie kawałek liścia sałaty. Twaróg łączymy ze śmietaną, startą rzodkiewką oraz doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na sałatę. (Nie miałam odpowiedniej końcówki, więc nałożyłam łyżeczką). Plastry salami nacinamy i zwijamy, paprykę kroimy w paseczki, następnie układamy na twarożku. Dekorujemy kanapkę pietruszką.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy