Korpusy do babeczek mozna przygotować wcześniej i trzymać je w szafce. Kiedy nachodzi nas ochota, dajemy orzechowe nadzienie i szybki deser gtowy
40 min
Składniki:
kostka masła
3 żółtka
2 szklanki mąki
3/4 szkl cukru pudru
cukier waniliowy
nadzienie:
puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów lub puszka masy kajmakowej i
dajemy do niej posiekane orzechy
orzechy ziemne niesolone
Tartaletki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy masło, nadal
ucieramy na puch. Stopniowo dosypujemy mąkę,wymieszaną z proszkiem do
pieczenia, ciągle wyrabiając. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce ok
pół godziny, po tym czasie ciastem wylepiamy foremki do tartaletek.
Pieczemy do zrumienienia ok 10-15 minut.
nadzienie: Gotowe, wystudzone tartaletki nadziewamy masą orzechową,
ozdabiamy połówkami orzechów.
Komentarze