TARTALETKI Z ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Korpusy do babeczek mozna przygotować wcześniej i trzymać je w szafce. Kiedy nachodzi nas ochota, dajemy orzechowe nadzienie i szybki deser gtowy

  • 40 min

Składniki:

  • kostka masła
    3 żółtka
    2 szklanki mąki
    3/4 szkl cukru pudru
    cukier waniliowy
    nadzienie:
    puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów lub puszka masy kajmakowej i
    dajemy do niej posiekane orzechy
    orzechy ziemne niesolone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartaletki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy masło, nadal
    ucieramy na puch. Stopniowo dosypujemy mąkę,wymieszaną z proszkiem do
    pieczenia, ciągle wyrabiając. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce ok
    pół godziny, po tym czasie ciastem wylepiamy foremki do tartaletek.
    Pieczemy do zrumienienia ok 10-15 minut.
    nadzienie: Gotowe, wystudzone tartaletki nadziewamy masą orzechową,
    ozdabiamy połówkami orzechów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa orzechowa Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować