Tarta pomidorowa z pesto i kozim serem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Przygotowana z myślą, o gościach którzy czekają,aż grill dobrze się rozpali.Jak każda tarta błyskawiczna w przygotowaniu. Ta o tyle szybsza, że na spodzie z gotowego ciasta francuskiego

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 łyżki pesto
    garść pomidorków koktajlowych
    1 cebula
    100g sera koziego lub fety
    1 jajko
    3/4 szklanki kwaśniej śmietany
    sól pieprz, świeża bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Pesto

Tarta pomidorowa z pesto i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tarta 1. Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce na papierze do pieczenia.Smarujemy dokładnie pesto, zostawiając ok pół centymetrowe wolne brzegi. Układamy połówki pomidorków -skórką do dołu, i pokrojoną w piórka cebul. Posypujemy rozkruszonym serem.Smetanę mieszamy z roztrzepanym jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem.zalewamy wierzch tarty. Pieczemy w 200st ok 25 min. Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować