Tarta mocno czekoladowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieć ciasto.Rozwałkuj i wyłóż na wysmarowaną i posypana bułką formę do tarty o śr, 27.5 cm.
Przykryj papierem do pieczenia i obsyp grochem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200st. i piecz 15 min. Po tym czasie zdejmij papier z grochem i piecz jeszcze 10 min. Ostudź.
Migdały i orzechy upraż z łyżką cukru.
wsyp na ciasto.Śmietankę podgrzej i dodaj do niej czekoladę.Wlej likier, wymieszaj.Wylej na ciasto.
Obie czekolady rozpuść ale osobno.Do każdej dodaj po 2 łyżki śmietanki.
Wylej na ciasto.Zrób wzorek mieszając je.
Udekoruj migdałami i orzechami.
Komentarze