Tarta grahamkowa ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 60 min

tarta

  • 60 min

Składniki:


  • 1 szkl mąki graham Młynomag
    1 szkl mąki luksusowej Młynomag
    1 jajko
    200 g masła
    szczypta suszonych pomidorów
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    szczypta proszku do pieczenia

    nadzienie
    500 g zielonych szparagów
    340 g śmietany 18%
    2 łyżki mozzarelli tartej
    2 jajka
    szczypta chili
    sól
    pieprz
    ser do posypania





Tarta grahamkowa ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto dość twardo wyklejamy formę o wym ok 33x22
    Szparagi gotujemy ok 10 min w osolonym wrzątku.
    Ciasto wkładamy do piekarnika na 15 min w temp 180 st .. Śmietanę z jajkami i 2 łyżkami mozzarelli rozbijamy przy pomocy blendera razem z przyprawami.
    Na podpieczonym cieście układamy szparagi i zalewamy śmietaną ubitą z serem i jajkami .
    Zapiekamy ok 20 x 30 min .

Komentarze

Podobne przepisy