Tarta czekoladowo-gryczana z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gryczaną ugotuj do miękkości,wystudź,po czym zmiel na maszynce lub w blenderze.
W garnku rozpuść masło,dodaj kawałki czekolady deserowej,całość podgrzewaj cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia czekolady.
Jajka ubij z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym na puszystą pianę,dalej ubijając jajka,stopniowo dodawaj czekoladę z masłem oraz zmiksowaną kaszę.
Do ciast wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia,wszystko dokładnie wymieszaj.
Na końcu dodaj posiekane żurawiny i orzechy włoskie.
2.Formę na tartę wysmaruj masłem,posyp bułką tartą i przełóż do niej ciasto,na
wierzchu ułóż banany pokrojone w grube plastry.
Piecz w temperaturze 180 stopni C(termoobieg)przez 35-40 minut.
Komentarze