tarta budyniowo-twarogowa z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Moja ulubiona to tarta z truskawkami

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • mąka 2 szklanki
    żółtko jaja 2 szt
    margaryna 150 gr
    woda zimna 2 łyżki
    masa: budyń waniliowy 1 opak
    jajko 1 szt
    mleko 3,2% 0,3 l
    serek homogenizowany 200 gr
    truskawki 500 gr

Tarta budyniowo-twarogowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    szybko zagniatam wszystkie składniki ,zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na pół godz.masa:gotuję budyń,czekam aż ostygnie wtedy dodaję jajko oraz serek homogenizowany,i miksuję na jednolitą masę.
    Okrągłą formę obklejam zimnym ciastem i piekę w 190 stopniach przez 10 minut ,masę przelewam na podpieczone ciasto ,wyrównuję i piekę 40 minut.
    po upieczeniu zimne ciasto dekoruję owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy