Tarta ze szpinakiem, pomidorami i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Przepyszna tarta.polecam

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 200 gramów
    - masło kostka: 0.5 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - szpinak mrożony paczka: 1 sztuka
    - ser lazur blue: 1 sztuka
    - ser lazur zielony: 1 sztuka
    - czosnek ząbki: 2 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - śmietana 12%: 0.5 szklanki
    - zielona pietruszka-posiekana: 0.5 pęczka
    - sól,pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta ze szpinakiem, pomidorami i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z solą, masłem i jajkiem. Zagnieść ciasto, włożyć do zamrażalnika na 15 minut. Wyłożyć na wytłuszczoną formę, nakłuć widelcem i upiec w 180 stopniach przez 20 minut. Szpinak poddusić z czosnkiem i posiekaną połową pietruszki. Na koniec dodać śmietanę. Na upieczoną tartę wyłożyć ser niebieski pokrojony w plastry, na to szpinak. Następnie ułożyć pomidory w plastrach, a na to ser zielony w plasterkach i reszta posiekanej pietruszki. Zapiec 15-20 minut i podawać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować