Tarta ze snickersem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno tortownicy (20 cm) wykładamy papier do pieczenia. Ciastka kruszymy w dłoniach albo w blenderze, dodajemy masło i mieszamy (najlepiej dłonią). Przesypujemy do tortownicy i dociskamy do dna (całe dno musi być dokładnie pokryte przez ciastka). Pieczemy przez około 7 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni. Studzimy.
2.Ser mascarpone miksujemy z połową masy krówkowej na gładką masę. Dodajemy roztopioną białą czekoladę i miksujemy ponownie. 2 szt. batonów siekamy na cienkie kawałki, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na wystudzony spód. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na cała noc.
3.Następnego dnia ubijamy śmietanę kremówkę, dodajemy cukier puder i jeszcze przez chwilę ubijamy. Wykładamy na tartę wyjętą z lodówki. Ostatniego batona siekamy (tak jak poprzednie) i posypujemy nim górę tarty. Pozostałą część masy krówkowej ogrzewamy przez chwilę aby masa była płynna, przekładamy do rękawa z cienką końcówką i wyciskamy na wierzch tarty. Schładzamy i przechowywamy w lodówce.
Komentarze