Tarta z ziemniaków z kapusta kiszoną

4.5 (168 ocen)

Postanowiłam zrobić tartę z ziemniaków z kapustą kiszoną. Wyszło jeszcze smaczniej niż się spodziewałam !! Polecam

Składniki:

  • Spód:
    700 g ziemniaków
    2 cebule
    2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
    1 i 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    2 większe szczypty soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 ząbek czosnku

    wierzch:
    400 g kapusty kiszonej ( z marchewką)
    1 większa pojedyncza pierś z kurczaka
    400 g pieczarek
    1 łyżeczka bombay masala
    sól, pieprz
    2 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Tarty Kapusta kiszona

Tarta z ziemniaków z kapusta kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód:
    ziemniaki i cebulę obierz, umyj i zetrzyj na tarce do placków.
    Dodaj przypraw oraz mąki, wymieszaj odlej wodę.
  • 2. Ziemniaki wyłóż na formę do tarty, zapiekaj w piekarniku w 180stopniach ok 20-30 min
  • 3. Kapustę posiekaj, wrzuć do garnka dodaj ziele i liście zalej wodą. Gotuj ok 20 min od zagotowania. Odcedź
  • 4. Pieczarki pokrój w półplasterki. wrzuć na rozgrzany tłuszcz na patelni posól , duś do momentu odparowania wody
  • 5. Pierś z kurczaka pokrój w średniej wielkości kostkę.
  • 6. Do kapusty dodaj pierś, pieczarki oraz przyprawy wymieszaj
  • 7. farsz ułóż na podpieczonym placku ziemniaczanym. Piecz w 180stopniach ok 30-40 min.

    Podawaj polane sosem np: pomidorowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować