tarta z serem pleśniowym i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

w srodku kremowy aromatyczny camembert a na wierzchu chrupiacy bekon

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto
    250 g maki pszennej
    2 jajka
    1/4 szkl oleju
    1/4 szkl wody

    Farsz
    250 g pieczarek
    1 camembert ( u mnie z pieprzem)
    1 srednia cebula
    Olej do smazenia
    Przyprawy sol, galka muszkatolowa, cynamon, pieprz, suszona pietruszka
    2 lyzki jogurtu naturalnego
    2 jajka
    Bulka tarta
    6 cieniutkich plasterkow boczku (mozna wiecej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z serem pleśniowym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto
    Roztrzepac jajka. Make przesiac na stolnice . dodac sol, jajka, olej i wode. Zagniesc ciasto, wlozyc do lodowki na ok 30 min.
  • 2. jajka roztrzepać z jogurtem. cieniutkie plasterki boczku podsmazyc na patelni. Cebule pokroic w kosteczke, pieczarki w talarki. Na patelni podsmazyc cebule, gdy bedzie szklista dodac pieczarki. Dusic na malym ogniu do miekkosci. Doprawic przyprawami.
  • tarta 3. Formę do tarty posmarować tłuszczem i posypać bułka tarta. ciasto cieniutko rozwałkować, wyłożyc do formy. Ponakłuwać widelcem. posypac bułką tartą. Porozkładać pokrojony w plasterki ser, wyłożyć pieczarki. Zalać masą jajeczną. Udekorować boczkiem. Wstawic do nagrzanego piekarnika do 200 st. piec ok 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować