Tarta z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść. Schłodzić ciasto przez 30 min w lodówce. Z ciasta odłożyć 1/5 do zrobienia ozdobnej krtki. Pozostałą część rozwałkować i wyłożyć na blachę do tarty. Nakłóć widelcem. Piec przez 15 min w 200 stopniach.
2.Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Obrany i pokrojony rabarbar wrzucić na suchą patelnie i dodać cukier puder. Gotować na patelni aż zmięknie i puści sok. Odsączyć go z soku.
3.Na podpieczony spód ciasta wylać ugotowany budyń i wyłożyć na to rabarbar. Na wierzch zrobić kratkę z pozostałego ciasta. Posmarować ją jajkiem i posypać cukrem. Całość piec w piekarniku w 200 stopniach przez 30 min.
Komentarze