Tarta z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy w miarę szybko gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy, rozkładamy je na natłuszczonej formie do tarty,
robimy nakłucia widelcem i przykrywamy papierem do pieczenia.
Obciążamy ciasto ziarnami fasoli i wkładamy formę na 30 minut do lodówki.
Pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut, zdejmujemy papier z fasolkami i pieczemy jeszcze 5 minut.
Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy w talarki, wrzucamy do większej miski.
Wyciskamy sok z cytryny, mieszamy go z miodem.
Przygotowany rabarbar zalewamy miodem z cytryną i dokładnie mieszamy.
Umieszczamy go równomiernie na tarcie, posypujemy cukrem trzcinowym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.
Podajemy na ciepło lub na zimno.
Smacznego!
Komentarze