Tarta z łososiem na cieście francuskim

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

łatwa i szybka tarta dla każdego

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g łososia
    sok z cytryny
    4 jajka
    4 łyżki śmietany
    1 łyżka natki pietruszki
    1 łyżka usiekanego szczypiorku
    kilka listków oregano
    sól
    pieprz
    otarta skórka z cytryny
    50 g mozzarelli z bloku
    szczypta oregano
    pomidorki cocktailowe lub jeden mały pomidor
    1 op ciasta francuskiego
    szczypiorek
    sałata
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z łososiem na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia przeciąć na cienkie plastry, skropić oliwą i sokiem z cytryny, odstawić na ok godzinę.
    Formę na tartę posmarować oliwą, wyłożyć ciastem francuskim. Jajka roztrzepać ze śmietaną dodać natkę, koperek, sól, pieprz i świeże oregano. Wymieszać. Na ciasto wylać masę jajeczną ułożyć łososia , pomidorki lub plasterki zwykłego pomidora. Posypać startą na tarce mozzarellą i szczyptą oregano.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 30-35 min
    Posypać szczypiorkiem, podawać z sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować