Tarta z bigosem i kaszą gryczaną

4.5 (200 ocen)

  • 10 min

Jeśli macie już dość świątecznego bigosu, to proponuję ugotować kaszę gryczaną i zrobić pyszną tartę.

  • 10 min

Składniki:

  • - bigos ok 1 kg
    - 1 płat ciasta francuskiego
    - 2 torebki kaszy gryczanej
    - 1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Tarty Bigos

Tarta z bigosem i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta z bigosem i kaszą gryczaną 1. - Formę na tartę wyłożyć ciastem francuskim - dno i boki.
    - Kaszę gryczaną gotować przez 15 minut w osolonej wodzie.
    - Bigos wymieszać z kaszą gryczaną.
    - Wyłożyć do formy, udekorować paskami ciasta francuskiego.
    - Posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem.
    - Piec w 200 st.C przez 30 minut.
    - Po 15 minutach przykryć folią aluminiową.

Porady

Podawać z keczupem.Zamiast ciasta francuskiego można zrobić ciasto drożdżowe jak do pizzy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować