tarta z marcepanem i czekoladą

5 (179 ocen)

Tarty to moja specjalność, mam na nie mnóstwo pomysłów i zwolenników.

Składniki:

  • ciasto:
    2 szklanki mąki
    żółtko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół szklanki cukru
    100 g margaryny

    galaretka truskawkowa
    100 g czekolady mlecznej
    100 g cukierków marcepanowych
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Tarta z marcepanem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuszczamy, zagniatamy ciasto z podanych składników. Pieczemy 20 min w 180 stopniach, po tym czasie wyłączamy i 10 min trzymamy w piekarniku. Czekoladę trzemy na grubych oczkach na tartce, marcepan drobno kroimy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 litra wody. Ciasto wystudzone posypujemy na przemian marcepanem i czekoladą. zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Marcepan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować