Tarta z musem rabarbarowo - truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło stopić. Herbatniki zmielić w blenderze na pył, dodać masło, krótko zmiksować do połączenia składników. Masą wylepić dno i boki formy na tartę. Schłodzić.
2.Rabarbar pokroić w kostkę, zasypać cukrem i zalać 1/2 szkl. wody. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Przestudzić. Z truskawek usunąć szypułki, przełożyć do blendera i zmiksować na puree. Dodać rabarbar, zmiksować.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. Przestudzić i dodać do masy. Krótko zmiksować, ostudzić. Masę wylać na schłodzony spód. W masę wetknąć kilka przepołowionych truskawek. Wstawić na całą noc do lodówki.
Komentarze