Tarta warzywno-pieczarkowa z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
do miski wsyp mąkę, dodaj pokrojone w kostkę masło, wbij jajko, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto, schowaj do lodówki na 30 min.
2.Przygotuj farsz:
pieczarki obierz, pokrój w ćwiartki lub mniejsze kawałki, podsmaż. Cebulę pokrój w piórka, dodaj do pieczarek.
Pokrój paprykę w małe kawałki.
3.Ciasto rozwałkuj, wyłóż na formę, nakłuj widelcem. Układaj na zmianę pieczarki z cebulą, paprykę, kiełbasę i kukurydzę.
4.Zrób sos: Wymieszaj jajka ze śmietaną i ziołami, zalej tartę.
5.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekaj 35 minut.
Komentarze