Tarta truskawkowa z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie-ciasto:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto(margaryna musi być dobrze schłodzona).
Włożyć do lodówki na godzinę.
Potem rozwałkować i wyłożyć dno i boki formy do tarty wysmarowanej rozpuszczoną margaryna.
Ponakłuwać widelcem i piec 20 minut w temp.200 stopni.
2.Masa budyniowa:
Pół litra mleka zagotować z margaryną i cukrem oraz cukrem waniliowym.
Następnie w reszcie mleka wymieszać jajka,budyń,oraz obie mąki i wlać na wrzące mleko.
Zagotować ciągle mieszając.
Przestudzić i wyłożyć na ciasto.
3.Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody i zostawić do wystudzenia.
Na górę kremu ułożyć truskawki w formie kwiatu.
Zalać tężejącą galaretką.
Polewać ostrożnie każdą truskawkę.
Galaretka ma skleić truskawki a nie mają one w niej pływać.
Komentarze