Talaterki waniliowo kokosowe z gruszką w ksztacie serc:) to moja propozycja na smaczny , szybki i prosty deser dla każdego:)
35 min
Składniki:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
3\4 szklanki jogurtu pitnego o smaku waniliowym
3\4 szklanki mleka
pół szklanki oleju
pół szklanki cukru
2 jajka
2-3 gruszki obrane i pokrojone w dużą kostkę
szczypta soli
Talaterki waniliowo-kokosowe z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia,wsypuje do miski dodaje wiórka kokosowe, cukry i sodę.
2. W drugiej misce roztrzepuje jajka, dodaje jogurt, mleko i olej.
Do tych składników dodaje składniki suche z pierwszej miski i mieszam az składniki sie połączą.
Ciasto wykładam do natłuszczonych i oprószonych bułka tarta foremek do 2\3 wysokościi ( u mnie foremki w ksztacie serc) na wierzchu układam pokrojone w duza kostke kawałki gruszki( delikatnie wtapiam je w ciasto)
3. Piekę w 180 - 200 stopniach przez około 20 minut.Smacznego:)
Komentarze