Talaterki waniliowo-kokosowe z gruszką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Talaterki waniliowo kokosowe z gruszką w ksztacie serc:) to moja propozycja na smaczny , szybki i prosty deser dla każdego:)

  • 35 min

Składniki:


  • 2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody
    3\4 szklanki jogurtu pitnego o smaku waniliowym
    3\4 szklanki mleka
    pół szklanki oleju
    pół szklanki cukru
    2 jajka
    2-3 gruszki obrane i pokrojone w dużą kostkę
    szczypta soli

Talaterki waniliowo-kokosowe z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia,wsypuje do miski dodaje wiórka kokosowe, cukry i sodę.
    2. W drugiej misce roztrzepuje jajka, dodaje jogurt, mleko i olej.
    Do tych składników dodaje składniki suche z pierwszej miski i mieszam az składniki sie połączą.
    Ciasto wykładam do natłuszczonych i oprószonych bułka tarta foremek do 2\3 wysokościi ( u mnie foremki w ksztacie serc) na wierzchu układam pokrojone w duza kostke kawałki gruszki( delikatnie wtapiam je w ciasto)

    3. Piekę w 180 - 200 stopniach przez około 20 minut.Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy