Tagliatelle z pulpecikami w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Prosty i dość szybki obiad. Sos jest mocno pomidorowy, a pulpeciki dzięki dodaniu kaszy manny nie rozpadają się podczas gotowania. Najlepiej smakują z domowym makaronem.

  • 10 min

Składniki:

  • makaron tagliatelle, 400 gram
    Sos:
    cebula czerwona, 1 sztuka
    czosnek, 3 ząbki
    olej, 2 łyżki
    pomidory w puszcze, 2 puszki
    miód, 3 łyżeczki
    sól, pieprz, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek
    Pulpety:
    mięso mielone wieprzowe, 500 gram
    jajko, 1 sztuka
    kasza manna, 3 łyżki
    starty ser zółty, 3 łyżki
    sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos pomidorowy

Tagliatelle z pulpecikami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
  • 2. Cebulę i czosnek drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać pomidory i tyle samo wody. Przyprawić. Gotować przez 15 minut, następnie zmiksować.
  • 3. Połączyć wszystkie składniki na pulpety i formować nieduże kuleczki. Wrzucać delikatnie do sosu. Gotować jeszcze 20-30 minut, aż mięso się zetnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować