Tagliatelle z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi.

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Studenckie czasy

  • 30 min

Składniki:

  • 300g łososia
    200g tagliatelle
    250g szpinaku
    200g pomidorów koktajlowych
    150g śmietany 30%
    2 ząbki czosnku
    cytryna, koper
    pieprz, sól
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ryba Napoje

Tagliatelle z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surowy łosoś w otoczeniu cytryny, koperku i czosnku. 1. Łososia obieramy ze skóry, doprawiamy z obu stron pieprzem i solą i skrapiamy cytryną. Na wierzch kładziemy gałązkę kopru i plaster cytryny oraz 1 ząbek czosnku w plastrach. Całość zawijamy w folie aluminiową i pieczemy w temp 180 stopni przez 25 minut.
  • Szpinak w koktajlowym towarzystwie. 2. Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Na patelni w łyżce masła rumienimy wyciśnięty ząbek czosnku, dodajemy szpinak i pomidorki koktajlowe. Dusimy na wolnym ogniu ok 20 minut.
  • Szpinakowa pychota 3. Do gotowego szpinaku dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy ze śmietaną.
  • Smacznego :) 4. Podajemy makaron ze szpinakiem z łososiem na czele.

Porady

Śmietanę dodajemy na sam koniec nie trzymając już patelni na ogniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Pomidor Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować