Tagliatelle z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia obieramy ze skóry, doprawiamy z obu stron pieprzem i solą i skrapiamy cytryną. Na wierzch kładziemy gałązkę kopru i plaster cytryny oraz 1 ząbek czosnku w plastrach. Całość zawijamy w folie aluminiową i pieczemy w temp 180 stopni przez 25 minut.
2.Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Na patelni w łyżce masła rumienimy wyciśnięty ząbek czosnku, dodajemy szpinak i pomidorki koktajlowe. Dusimy na wolnym ogniu ok 20 minut.
3.Do gotowego szpinaku dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy ze śmietaną.
4.Podajemy makaron ze szpinakiem z łososiem na czele.
Porady
Śmietanę dodajemy na sam koniec nie trzymając już patelni na ogniu.
Komentarze