Przepyszne krewetki w słodko - ostrym sosie z makaronem są fantastycznym pomysłem na obiad dla wielbicieli owoców morza.Ale nie tylko!Gwarantuję , że danie posmakuje nawet tym, którzy za owocami morza nie przepadają!
Tagliatelle z krewetkami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , dodajemy posiekaną cebulkę , czosnek i pokrojonego w piórka pora – przesmażamy.
Dodajemy pokrojoną w słupki paprykę , a następnie cały czas mieszając smażymy ok. 3 minuty ( nie dopuśćmy do przypalenia czosnku , gdyż danie zrobi się gorzkie! ).
Wrzucamy oczyszczone krewetki i smażymy na wolnym ogniu aż zmieni kolor.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i ok. szklankę bulionu – mieszamy.
Doprawiamy solą , pieprzem , papryką i KONIECZNIE cukrem do smaku.
Komentarze