Tagliatelle z kurkami w sosie śmietanowym

4.5 (176 ocen)

Sezon na kurki się zaczął, zatem nie może zabraknąć w tym sezonie makaronów z sosem śmietanowym z dodatkiem świeżych kurek.

Składniki:

  • 200-300 g kurek
    300 g makaronu tagliatelle
    średnia cebulka
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    odrobina masła
    pół szklanki gęstej śmietany
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Tagliatelle z kurkami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Kurki oczyścić i opłukać. Większe przekroić na pół. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, dodać grzyby, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Chwilę dusić a następnie dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać posiekaną natkę. Gotowy sos wymieszać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować