Tagliatelle z cukinii z sosem paprykowym, kiełbasą i chrupiącymi grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Miękką paprykę zmiksować na gładkie pure.
2.Na patelni podsmażyć pokrojoną na plasterki kiełbasę. Dodać zmiksowany sos paprykowy i koncentrat pomidorowy. Dusić na wolnym ogniu do zagęszczenia przez około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i chili.
3.Na suchej patelni podsmażyć do chrupkości pokrojoną w drobną kostkę bagietkę.
4.Cukinię pociąć na długie paski, ułożyć na talerzu polać gorącym sosem i dodać grzanki. Posypać szczypiorem i kiełkami. Podawać od razu.
Porady
Cukinię można wcześniej sparzyć wrzątkiem lub upiec na grillu.
Komentarze