Tagliatelle w sosie curry z kurczakiem i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ale nie przelewać zimną wodą.
2.Na suchej patelni uprażyć migdały. Przełożyć do miseczki.
3.Filet pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na 2 łyżkach oleju. Przełożyć na talerz.
4.Wlać resztę oleju na patelnię. Zarumienić szalotkę pokrojoną w kostkę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyć. Wlać kremówkę. Dodać przyprawy i migdały. Gotować, aż sos delikatnie zgęstnieje. Wrzucić cheddar i wymieszać. Dorzucić kurczaka. Gotować 2 minuty. Na koniec wymieszać dokładnie z makaronem i posiekaną bazylią.
Komentarze