Tagliatelle w sosie curry z kurczakiem i migdałami

4.99 (201 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki makaron z kurczakiem w kremowym, delikatnym sosie curry.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle (użyłam kolorowego): 250 gramów
    - filet z kurczka pojedynczy: 1 sztuka
    - płatki migdałów: 3 łyżki
    - mała szalotka: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - śmietana kremówka (30%): 250 mililitrów
    - starty cheddar: 3 łyżki
    - gałaka muszkatołowa: 1 szczypta
    - curry: 1 łyżeczka
    - olej z pestek winogron: 3 łyżki
    SóL, BIAłY PIEPRZ:
    GARść POSIKANEJ BAZYLII:
Wystaw ocenę:

4.99 (201 ocen)

Tagliatelle w sosie curry z kurczakiem i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ale nie przelewać zimną wodą.
  • 2. Na suchej patelni uprażyć migdały. Przełożyć do miseczki.
  • 3. Filet pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na 2 łyżkach oleju. Przełożyć na talerz.
  • Tagliatelle w sosie curry z kurczakiem i migdałami 4. Wlać resztę oleju na patelnię. Zarumienić szalotkę pokrojoną w kostkę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyć. Wlać kremówkę. Dodać przyprawy i migdały. Gotować, aż sos delikatnie zgęstnieje. Wrzucić cheddar i wymieszać. Dorzucić kurczaka. Gotować 2 minuty. Na koniec wymieszać dokładnie z makaronem i posiekaną bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować