Tagliatelle w kremowym sosie serowym z porem

4.49 (163 ocen)

  • Łatwy

Idealna kompozycja łagodnych i ostrych smaków, połączona kremowym sosem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle: 100 gramów
    - por: 1 sztuka
    - szynka: 100 gramów
    - śmietanka 30%: 100 gramów
    - masło: 10 gramów
    - Twardy, ostry ser żółty: 50 gramów
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Tagliatelle w kremowym sosie serowym z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować. W tym czasie pokroić por w krążki, wrzucić na rozgrzane na patelni masło i zalać 1/4 szklanki wody. Dusić z dodatkiem Vegety aż zmięknie, ale nie rozpadnie się. Szynkę pokroić w podłużne paski, dorzucić do pora gdy odparuje z niego cała woda. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zalać pora i szynkę śmietanką, dorzucić garść sera aby połączyć wszystko razem. Na koniec dodać makaron i wymieszać.
    Przed podaniem posypać z wierzchu startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Por Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować