Ciasto 3 Bit

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszny placek bez pieczenia który znika w oku mgnienia

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 l mleka
    2 duże paczki słonych krakersów
    3/4 szklanki cukru kryształu
    1/2 l śmietany 30%
    3 łyżeczki żelatyny
    1 cukier waniliowy
    25 dag masła
    1 szklanka mąki pszennej
    1 budyń śmietankowy bez cukru
    1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
    1 jajo
    1 puszka kajmoaku
    1/2 tabliczki deserowej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń, jajo. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z masłem, z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajo z mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić (można z odrobiną cukru pudru) i połączyć z żelatyną.
  • gotowy do leżakowania w lodówce 3. Przełożenie ciasta: Spód brytfanki wyłożyć papierem – krakersy – masa budyniowa (zimna) – krakersy – kajmak – krakersy – bita śmietana. Wierzch posypać startą czekoladą i wsadzić całość do lodówki na 2 godz.

Porady

Najlepiej zrobić go wieczorem i pozostawić na całą noc w lodówce, wtedy masy dobrze do siebie przylegną a krakersy nawilgną spajając całość ze sobą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować