Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KASZA GRYCZANA Z WIEPRZOWINĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
cebula 1
marchewka 2
pietruszka 2
seler 1/2
czosnek 3 zabki
łopatka wieprzowa 40 dag
piecarki 30 dag
oliwa 3 łyżki
ziele angielskie 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: KASZA GRYCZANA Z WIEPRZOWINĄ

Kaszę płuczemy i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na 20minut i odsączamy.
Marchew, pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę. Mięso kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki.
Na oliwie rumienimy czosnek, wyjmujemy go i na tej samej oliwie podsmażamy mięso i cebulę.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zalewamy 1 szklanką bulionu i dusimy 30minut.
Do mięsa dodajemy kaszę i grzyby. Wlewamy pozostały bulion i dusimy ok.15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 19.01.2012 15:19
wolę z makaronem
kielcok1 05.12.2011 16:01
nie dla mnie
rakow2
rakow2 27.04.2011 15:56
solidne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak