Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone otulone plasterkiem sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g,
pieczarki 200 g,
cebula `1 szt,
ząbki czosnku 2 ząbki,
bułka namoczona w mleku 1 szt,
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
przyprawy 1 łyżeczka do mielonego,
ser żółty kilka plastrów,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone otulone plasterkiem sera

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko , bułkę namoczoną w mleku ale odciśniętą . Dodać obraną pokrojoną w kosteczkę cebule, wyrabiać aż będzie jednolita masa, Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce, przesmażyć na gorącym oleju, dodać do masy.
Doprawić odrobiną soli i pieprzu dodać przyprawy.
Gdyby masa mielona była za luźna wtedy dodać trochę bułki tartej.
Formować klopsy i panierować w bułce tartej.
Smażyć na gorącym tłuszczu, jedną stronę usmażyć, klopsy mielone obrócić na drugą stronę wtedy nałożyć na klopsy mielone po plastrze sera żółtego przykryć i na małym ogniu podsmażyć do momentu aż ser sie rozpuści.

Można polać sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.04.2017 03:02
Pyszne klopsy.
Bernadeta1 30.03.2017 19:09
smaczne jedzonko
gosia56 30.03.2017 09:57
zjadłabym takiego ;)
magdow 29.03.2017 20:51
smakowite ;]
Bożena Matuszczyk 29.03.2017 20:35
Dziękuję miło mi;)
jan_mag 29.03.2017 19:57
Coś dla mnie!
Futka 29.03.2017 19:17
Świetne i bardzo smakowite mielone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak