Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka górnicza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cynamon 1 łyżki
dżem 6 łyżki
kakao 2 łyżki
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanki
cukier 1 szklanki
olejek cytrynowy
margaryna 0.5 kostki
jajko 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: babka górnicza

Dzem, jajko, margaryne i cukier należy zmiksować, na jednolitą masę. Następnie dodać mąke wymieszaną z kakaem, sodom i cynamone. Ciągle miskując, wlewac po troszku mleka. Dodać olejek. Wylać na wysmarowaną blachę. Piec ok. 45 minut lub pół godziny w zależności od temperatury. (najlepiej po 30 minutach sprawdzic wykałaczką czy cisto sie juz nie obiera)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 06.01.2017 00:25
fajna gwiazda
dorrota 09.02.2014 12:21
pięknie wygląda:)
Tika4444 17.08.2011 08:35
apetycznie wygląda
Elżbieta17 19.07.2011 18:19
Wygląda smakowicie:)
stokrotka 02.07.2011 10:58
pyszna
Grażyna13 08.06.2011 14:59
Pięknie wygląda :)
mysza666 07.01.2011 14:36
Smakowicie wygląda, a ja lubię takie murzynki:)
Dorota76 06.12.2010 10:21
piękna gwiazdka super
haniaa 15.11.2010 13:14
hmmm proste i pewnie pyszne ;)
PaniMISIOWA 26.09.2010 00:42
Bardzo apetyczna... :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak