Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek po"węgiersku"

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
marchew 1 szt
pieczarki 200 g
cebula czerwona 1 szt
olej rzepakowy 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól i pieprz

Porada

Mój pomysł na gulasz z serduszek inspirowany mięsnym gulaszem węgierskim. Danie jest pikantne i rozgrzewające, a dzięki temu jak jest przygotowane zasmakuje nawet tym, którzy za podrobami nie przepadają

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek po"węgiersku"

Kroki postępowania

1
Serduszka umyć, oczyścić i zalać wodą tak by je zakrywała. Dodać przyprawę uniwersalną i gotować w szybkowarze ok 30 min. Pieczarki, cebulę i marchewkę obrać, a następnie pokroić niezbyt drobno. (w plasterki/półplasterki).
Krok 1 - Gulasz z serduszek po"węgiersku" foto
2
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju rzepakowego i podsmażać warzywa i grzyby, aż się zrumienią.
Krok 2 - Gulasz z serduszek po"węgiersku" foto
3
Na pozostałym oleju przesmażyć papryki w proszku, aż zyskają głęboką brązowo-brunatną barwę.
Krok 3 - Gulasz z serduszek po"węgiersku" foto
4
Podsmażone warzywa i grzyby dodać do ugotowanych serduszek, następnie, dodać paprykę z patelni i koncentrat pomidorowy. Doprawić i dusić jeszcze ok 10 minut aż sos zgęstnieje. (sosu nie zagęszczamy mąką, jest wystarczająco gęsty). Podajemy z ryżem, ziemniakami lub pieczywem. Smacznego.
Krok 4 - Gulasz z serduszek po"węgiersku" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.04.2017 16:07
bardzo dobry
Bernadeta1 13.03.2017 15:36
smaczne jedzonko
Franciszek 13.03.2017 14:17
dobre danie
AZgotuj 13.03.2017 14:09
smaczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak