Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po cygańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
sos worcestershire 2 łyżki
sól do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po cygańsku

Schab umyć, osuszyć i pokroić w plastry, grubości około jednego centymetra. W rondlu podgrzać oliwę, podsmażyć mięso do zrumienienia. Cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Cebulę dorzucić do mięsa, chwilkę podsmażyć. Dodać paprykę, sosy, dusić na wolnym ogniu do momentu aż schab będzie miękki (ewentualnie dolać odrobinę wody w trakcie duszenia). W razie potrzeby doprawić solą. Podawać z kaszą lub ulubionym makaronem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.03.2017 08:39
smaczne mięsko
KORAL 11.03.2017 19:21
smacznie zrobione
Bernadeta1 11.03.2017 18:08
smaczny obiadek
Aleksandra/Olcia 11.03.2017 18:00
zjadłabym
Grazyna0211 11.03.2017 11:16
smaczne danie
Róża1 11.03.2017 10:00
wspaniałe mięsko !!!!!!!!!!!!!!!
jan_mag 11.03.2017 09:50
Pyszności :)
MonikaW 11.03.2017 08:15
apetyczne danie
Ewelina1991 11.03.2017 08:15
smaczne mięsko
halina17 11.03.2017 00:01
Dobre danie.
Beatris 10.03.2017 22:59
Apetycznie przygotowane mięsko :)
Łukasz15 10.03.2017 22:24
Bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak