Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie puszyste racuchy z jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki,
cukier 2 - 3 łyżki,
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt.
jabłka 2 szt,
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki.
tłuszcz do smażenia
cukier puder do posypania,
cynamon Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie puszyste racuchy z jabłkiem

Jajko ucieram z cukrem ,dodaje mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną na koniec dodaje mleko wszystko dokładnie miksuje na puszystą masę .
Jabłko obieram usuwam gniazda nasienne , kroje w drobną kostkę.
Pokrojone jabłko dodaje do masy i mieszam,
Na rozgrzaną patelnie wysmarowaną lekko tłuszczem nakładamy ciasta i pieczemy niewielkie racuchy na złoty kolor z obydwu stron.
Po upieczeniu układamy na talerzu lub półmisku i obsypujemy cukrem pudrem oraz cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 09.03.2017 10:01
przepadam za takimi :-)
Krystyna32 09.03.2017 08:19
bardzo apetyczne
Bożena Matuszczyk 08.03.2017 20:51
Dzięki serdeczne.;)
gusia1000 08.03.2017 20:04
Zawsze są dobre.
Marta1986 08.03.2017 19:52
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak