Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej „ KIMCHI”

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 kg
cebula biała 1 szt.
rzodkiewka 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
ocet 1 łyżka
sól 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej „ KIMCHI”

Wykonanie:
Kapustę dobrze oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Wymieszać z posiekaną lub startą rzodkiewką, dodać sól i paprykę mieloną do smaku, dokładnie wymieszać. Włożyć do glinianego naczynia, skropić octem, nakryć przykrywką i obciążyć i przechowywać w chłodnym miejscu. Tak przygotowana surówka nadaje się do spożycia po tygodniu. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej to należy przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 05.03.2017 21:02
Pysznie się zapowiada :)
RenataZ-et 05.03.2017 17:18
pyszna surówka
Aleksandra/Olcia 05.03.2017 15:53
prosta i pyszna
IZABELA29 05.03.2017 13:00
nigdy takiej nie robilam
AZgotuj 05.03.2017 11:02
na pewno pyszna:)
Madzai 05.03.2017 11:01
Coś innego :)
pestka 05.03.2017 09:27
bardzo smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak