Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa mieszanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 0,5 szt
pieczarki 3 szt
papryka czerwona 0,5 szt
marchewka 1 szt
kukurydza w puszce 0,5 szkl
fasola czerwona z puszki 0,5 szkl
woda 1 szkl
ryż 0,5 szkl
natka pietruszki do smaku
olej do smażenia 2 łyżki
przyprawy do smaku
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa mieszanka

Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju do dwóch minut. Wsypujemy do niej pokrojoną w kostkę marchew, pieczarki, papryki i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Wsypujemy fasolkę. Kukurydzę. Ryz gotujemy w osobnym naczyniu i mieszamy go z gotową potrawą. Całość przyprawiamy i dodajemy do smaku keczup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.03.2017 14:55
Smaczna propozycja;))
bertpvd 04.03.2017 14:41
szybko, smacznie i zdrowo
Konczi 04.03.2017 12:16
Misz - masz czyli smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak