Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3 szklanki rozdrobnionych
cebula 3 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt.
olej do smażenia
parówki cienkie 4 - 5 sztuk
ser żółty 3 łyżki startego
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki ziemniaczane

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub dokładnie tłuczemy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju - studzimy. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, stary na drobnych oczkach ser, cebulę oraz przyprawy i wyrabiamy na gładką masę. Parówki dzielimy - ja jedną dzielę na 4 części. Z masy ziemniaczanej formujemy kulki, lekko je rozpłaszczamy na placek i układamy na nim parówkę. Formujemy krokieciki, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na większej ilości dobrze rozgrzanego oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.03.2017 21:35
na pewno smaczne jedzonko
halina17 04.03.2017 21:27
Dobre krokieciki.
Mysiunia 04.03.2017 17:56
chętnie spróbuję :)
w mojej kuchni 04.03.2017 16:32
same pyszności do zjedzenia
jan_mag 04.03.2017 14:40
Jakie apetyczne !
Edita 04.03.2017 08:31
robiłam lubie takie
Franciszek 04.03.2017 00:23
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak